Kredit.nu » Blogg » Så påverkas du av Wise nya avgifter (2024)

Så påverkas du av Wise nya avgifter (2024)

Wise, som tidigare hette TransferWise, är en finansiell tjänst som erbjuder internationella överföringar till lägre kostnader än traditionella banker. Detta är möjligt genom att överföringar sker mellan privatpersoner istället för som internationella överföringar genom banksystemet. Vi går igenom detta mer i detalj i vår recension av Wise.

Wise har i maj 2024 uppdaterat sina avgifter vid valutaöverföringar. Avgifterna har både höjts och sänkts, och om det blir billigare för dig eller inte hör ihop med vilka typer av transaktioner du har tänkt att göra.

Lägre avgifter

Att skicka pengar i SEK som valuta med Trustly, banköverföring eller Visa debitkort blir billigare.

Högre avgifter

Att fylla på Wise-kontot med kreditkort, Mastercard debitkort, företagskort och internationella kort blir dyrare. Att fylla på sitt balanskonto med SEK som valuta blir också dyrare.

Exempel – Så mycket billigare eller dyrare blir det

Ska du exempelvis överföra 1 000 SEK i Euro så var den gamla kostnaden 17,19 kr. Nya kostnaden blir lägre på 15,91 kr.

Hade samma överföring istället gjorts med ett kreditkort hade den gamla avgiften varit på 17,19 kr och nu med den dyrare prismodellen kostar överföringen 24,72 %.

Wise har en smart ”Fee Calculator” som man hittar på hemsidan där man kan se kostnader för olika typer av transaktioner mellan olika valutor.

Foto av författare
Den här artikeln är skriven av Henrik Mårtensson
Henrik är en skribent på Kredit.nu med ett stort intresse för privatekonomi. Han har studerat ekonomi på universitetet och har tidigare jobbat som ekonomiassistent på en mindre nischbank samt med marknadsföring. Henrik hoppas att hans artiklar och tips kan hjälpa besökare att ta smartare ekonomiska beslut.