Kredit.nu » Blogg » Allt du behöver veta om nya Lunar Light

Allt du behöver veta om nya Lunar Light

lunar

Lunar kommer inom kort att göra ändringar för sitt Standard-kort. Betalkortet kommer framöver att heta ”Lunar Light”, här går vi igenom några av förändringarna.

För att börja med det mest grundläggande: Lunar Light kommer fortsätta att vara ett gratis förbetalt kort utan någon års- eller månadsavgift.

Det finns dock några andra viktiga ändringar som kommer att förändras. Funktionen ”Mål” i appen där man kan skapa sparmål kommer att vara tillgänglig även i Lunar Light, men de automatiska funktionerna där man t.ex. kan avrunda uppåt där växeln sparas undan inte längre kommer finnas kvar. Det betyder att du kommer att behöva vara mer aktiv själv för att spara pengar.

När det gäller budgetverktygen kommer du fortfarande att ha möjlighet att skapa en budget. Men möjligheten att lägga till specifika kategorier kommer att tas bort. Detta kommer att förändra hur du organiserar dina utgifter, så det kan kräva viss justering.

En annan viktig ändring som kommer ske när du använder ditt Lunar-kort utomlands är att det nu tillkommer kostnad på 1,5% för valutaväxling. Detta är en klar försämring om du tänkt använda Lunar-kortet som resekort utomlands eller ofta handlar i andra valutor på nätet.

Foto av författare
Den här artikeln är skriven av Henrik Mårtensson
Henrik är en skribent på Kredit.nu med ett stort intresse för privatekonomi. Han har studerat ekonomi på universitetet och har tidigare jobbat som ekonomiassistent på en mindre nischbank samt med marknadsföring. Henrik hoppas att hans artiklar och tips kan hjälpa besökare att ta smartare ekonomiska beslut.