Kredit.nu » Alla kort » Marginalen Gold

Marginalen Gold

Marginalen Gold - kort
★★★★☆
Kreditgräns: 100 000 kr
Årsavgift: 195 kr
Inkomstkrav: 120 000 kr
Bonus: Nej
Effektiv ränta: 18,99%
Räntefria dagar: 50 dagar
Försäkringar: Reseförsäkring, Drulle, Förlängd garanti
Åldersgräns: 20 år eller äldre

Detta gillar vi med Marginalen Gold

 • Många försäkringar ingår
 • Första året kostnadsfritt (0 kr)
 • Två betalningsfria månader per år
 • Stöd för både Apple, Samsung & Google Pay
 • Betala räkningar med kreditkortet

Detta är mindre bra

 • Ingen bonus
Ansök här ➔
Visa Kort

Visa

Kreditkort med Google Pay

Google Pay

Kreditkort med Samsung Pay

Samsung Pay

Kreditkort med Apple Pay

Apple Pay

Betala räkningar med kreditkort

Betala räkningar

Recension av Marginalen Gold

Marginalen Gold är ett kreditkort med omfattande försäkringar, upp till 50 dagars räntefri kredit på dina kortköp och med stöd för e-plånböcker som Google Pay och Apple Pay. Det går att ansöka om från 5 000 kr i kredit upp till maximalt 100 000 kr som tak för krediten på kortet. Du väljer själv vilken kreditgräns du vill ha på kortet, men om du inte har tillräckligt hög kreditvärdighet så kan det hända att du får en längre gräns än du önskat.

Du kan både ta ut pengar i automater och handla utomlands med Marginalen Gold, som är ett Visa-kort. Vid kontantuttag tillkommer avgift på 3 % (lägst 35 kr) och vid köp i annan valuta än svenska kronor tillkommer 1,65 % i valutaväxlingspåslag.

Marginalen Gold ges ut av den svenska nischbanken Marginalen Bank. Utöver betalkort så erbjuder Marginalen även sparkonton, privatlån och försäkringar.

Räntefri delbetalning och betalningsfria månader

Med kreditkortet kan du både utnyttja räntefri delbetalning av din kortfaktura och två betalningsfria månader per år. Vid räntefri delbetalning kan du välja att delbetala kortköp på minst 5 000 kr. Du betalar då ingen ränta eller uppläggningsavgift utan en månadsavgift under delbetalningsperioden som är 6 – 36 månader. Den effektiva räntan blir då ca 7 – 9 %.

Månadsavgiften ligger på mellan 39 – 95 kr och beror på hur stort köpet är som du delbetalar (5 000 – 30 000 kr):

 • 5 000 – 10 000 kr: 39 kr månadsavgift (effektiv ränta ca 8,9 %)
 • 10 001 – 20 000 kr: 75 kr månadsavgift (effektiv ränta ca 8,5 %)
 • 20 001 – 30 000 kr: 95 kr månadsavgift (effektiv ränta ca 7,2 %)

Har du skött alla dina inbetalningar och haft ditt Marginalen Gold kreditkort i minst ett halvår har du möjlighet att utnyttja en av två årliga betalningsfria månader. Detta väljer du själv i samband med att du får din månadsfaktura. Du behöver då inte betala något utan skulden skjuts upp till nästa månad. Tänk på att ränta tillkommer som läggs på nästa kortfaktura.

Försäkringar med Marginalen Gold

Med Marginalen Gold ingår en kompletterande reseförsäkring från Europeiska ERV med bland annat avbeställningsskydd. Reseförsäkringen gäller om du som kortinnehavare har betalat minst 75 % av resan med ditt Marginalen Gold kreditkort och att resan utgår från ett land i Norden.

Försäkringen gäller både dig som står som ägare på kortet samt familj inklusive barn upp till 23 år. Man behöver inte betala någon självrisk när man utnyttjar försäkringen, något som annars är vanligt vid t.ex. hemförsäkring.

Reseförsäkringen består av följande:

 • Avbeställningsskydd: Skyddar vid behov av att ställa in resan på grund av akuta händelser som sjukdom eller olycksfall. Täcker upp till 20 000 SEK per person, max 60 000 SEK per kort.
 • Resestartskydd: Ger upp till 2 000 SEK per person och 6 000 SEK per kort.
 • Skydd vid försenat transportmedel: Om ditt transportmedel är försenat får du ersättning baserat på förseningens längd, upp till 3 000 SEK per person och 6 000 SEK per kort.
 • Bagageförseningsskydd: Om ditt bagage är försenat får du ersättning för nödvändiga kostnader, upp till 3 000 SEK per person och 6 000 SEK per kort.
 • Självriskskydd för hem- och bilförsäkring: Täcker upp till 10 000 SEK om du behöver utnyttja din hemförsäkring eller fordonsförsäkring när du är utomlands.
 • Självriskeliminering för hyrbil: Om din hyrbil skadas under din resa, täcker denna försäkring upp till 10 000 SEK.
 • Allriskförsäkring för hemelektronik och hushållsmaskiner: Täcker skador på hemelektronik och hushållsmaskiner upp till 20 000 SEK per skada och 40 000 SEK per år.
 • Allriskförsäkring 90 dagar: Täcker skador på köpta varor upp till 20 000 SEK per produkt, 200 000 SEK per köp och 400 000 SEK per år och kort.
 • Nyckelförlustskydd: Om du förlorar nycklarna till ditt fordon eller hem, täcker denna försäkring kostnader för låssmed och nya nycklar upp till 3 000 SEK.
 • Tanka fel-försäkring: Om du tankar fel bränsle i din bil, täcker denna försäkring upp till 3 000 SEK per skada.
 • Självriskeliminering för bilbärgning och assistans: Täcker upp till 2 000 SEK per skada om du behöver utnyttja detta i din fordonsförsäkring.

Utöver den inkluderade reseförsäkringen går det även att välja till försäkringarna Betalskydd och StopService. Med betalskydd får du ersättning från Marginalen om du skulle bli arbetslös eller sjuk. En avgift på 0,8 % av din utnyttjade kredit tillkommer som varje månad. Med StopService kan du snabbt och enkelt spärra alla dina kort och abonnemang, få nyckelbricka till din nyckelknippa och ID-skydd som hjälper till om du blir utsatt för ID-stöld eller bedregärier.

Detta är tilläggsförsäkringar som du själv väljer om du vill teckna, det kan du antingen göra i samband med att du skaffar kortet eller senare genom att kontakta Marginalen.

Betala räkningar med kreditkortet

Marginalen Gold har stöd för räkningsbetalning. Det innebär att du kan betala räkningar och fakturor med kortets kreditutrymme. Du kan även överföra pengar till ditt vanliga bankkonto i en annan bank. Marginalen tar ingen procent i avgift för räkningsbetalning utan istället börja ränta gälla från den dagen som transaktionen sker.

Som mest får räkningens belopp vara på 50 000 kr, beloppet måste också vara lägre än din kvarvarande kreditgräns. Har du t.ex. 20 000 kr i kreditlimit och har redan handlat för 10 000 kr under månaden får inte räkningen vara på över 10 000 kr.

 

Fördelar med Marginalen Gold

 • Många försäkringar ingår
 • Första året kostnadsfritt (0 kr)
 • Två betalningsfria månader per år
 • Stöd för både Apple, Samsung & Google Pay
 • Betala räkningar med kreditkortet

Nackdelar

 • Ingen bonus

Så ansöker du om Marginalen Gold

Se först till att du uppfyller Marginalen Golds krav för att få skaffa kreditkortet:

 • Du behöver vara minst 20 år gammal
 • Du får inte ha någon betalningsanmärkning
 • En taxerad årsinkomst på minst 120 000 kr (10 000 kr/månad brutto)
 • Du behöver kunna signera med BankID.

Du ansöker så här:

 1. Klicka på ”Ansök” och välj vilken kreditlimit du vill ha (5 000 – 100 000 kr)
 2. Fyll i dina personuppgifter som namn, personnummer, e-post och mobilnummer
 3. Fyll i uppgifter om din bostad, inkomst och anställning
 4. Välj om du vill teckna tilläggsförsäkringen Betalskydd eller inte (du kan alltid lägga till den senare om du väljer nej och skulle ångra dig)
 5. Du får nu en sammanfattning över det du har fyllt i. Ser allting bra går du vidare och signerar med BankID för att skicka in din kortansökan

Klart! Marginalen Bank kommer nu ta en kreditupplysning på dig hos UC för att se om du har tillräckligt god kreditvärdighet för att få den kreditgränsen som du ansökte om. Blir du godkänd får du hem ditt kreditkort på posten inom ca en vecka.

Marginalen Gold - Omdöme & slutsats

Det bästa med Marginalen Gold är alla försäkringar som ingår. Det ingår inte bara reseförsäkring (vilket är vanligt att kreditkort har) utan även köpförsäkringar som allriskförsäkring (drulle), självriskeliminering så att du slipper självrisk för din hemförsäkring när du är bortrest och ersättning om du tankar fel drivmedel.

Dessutom har Marginalen Gold stöd för alla mobila betalsätt, både Apple Pay, Google Pay och Samsung Pay. Det är ovanligt att kreditkort har stöd för alla dessa tre e-plånböcker så om du är ute efter ett kort som passar ihop med just din smartphone så är Marginalen Gold ett bra val.

Årsavgiften på 295 kr tycker vi inte är så farlig (mindre än 25 kr/månaden), speciellt inte med tanke på att man just nu får första året gratis utan avgift. Tycker man inte kortet lever upp till sina förväntningar kan man helt enkelt välja att avbryta kortet innan andra året påbörjas.

Det vi mest saknar med Marginalen Gold är att det inte finns något bonus- eller lojalitetsprogram. Det har istället Marginalens andra kreditkort – Marginalen Traveller som då kan vara ett alternativ.

Alla kort från Marginalen Bank

★★★★★
Ingen årsavgift första året!

Kort med försäkringar & bonuspoäng

Resekort med omfattande reseförsäkring med avbokningsskydd, bonus på alla kortköp och stöd för flera olika e-plånböcker. Marginalen bjuder just nu på första årsavgiften!

Fördelar

 • Flera försäkringar ingår
 • Ingen avgift första tre månaderna
 • Samla bonus på alla kortköp
★★★★☆
Just nu 0 kr årsavgift första året!

Marginalen Gold

Kreditkort med många försäkringar som reseförsäkring, allriskförsäkring, tanka fel-försäkring och nyckelförsäkring. Du behöver inte betala någon årsavgift första året.

Fördelar

 • Många försäkringar ingår
 • Första året kostnadsfritt (0 kr)
 • Två betalningsfria månader per år

Fakta om Marginalen Gold

Korttyp:Kreditkort
Kortutgivare:Marginalen Bank
Årsavgift:195 kr
Åldersgräns:20 år
Lägsta kredit:5 000 kr
Ränta:16,9%
Effektiv ränta:18,99%
Räntefria dagar:50 dagar
Inkomstkrav:120 000 kr
Kortnätverk:Visa
Uttagsavgift:3 % (lägst 35 kr)
Valutapåslag:1,65 %
Aviavgift:25 kr (0 vid e-faktura)
Påminnelseavgift:60 kr
Övertrasseringsavgift:75 kr
Apple Pay:Ja
Fitbit Pay:Nej
Google Pay:Ja
Garmin Pay:Nej
Samsung Pay:Ja

En recension av “Marginalen Gold”

 1. Är ganska nöjd med mitt Resurs Gold, men tycker det är rätt kasst att man inte får bonus fastän man betalar en årsavgift …

  Svara

Vad tycker du? Skriv omdöme om Marginalen Gold