Kredit.nu » Alla kort » Qred Företagskort

Qred Företagskort

Qred Företagskort - kort
★★★★★
Kreditgräns: 2 000 000 kr
Årsavgift: 0 kr
Inkomstkrav: Ej specificerat
Bonus: Nej
Effektiv ränta: Från 35,4 %
Räntefria dagar: 45 dagar
Försäkringar: Nej
Åldersgräns: 18 år eller äldre

Detta gillar vi med Qred Företagskort

 • Företagskort utan årsavgift
 • Scanna kvitton och lägg till dina köp
 • 1 % cashback på alla köp
 • Betala räkningar och fakturor med kortet
 • Helt utan valutapåslag

Detta är mindre bra

 • Går inte att ta ut kontanter
 • Inga försäkringar ingår
Ansök här ➔
Visa Kort

Visa

Kreditkort utan årsavgift

Utan årsavgift

Recension av Qred Företagskort

Qred företagskort är ett kreditkort anpassat för små och medelstora företag som ges ut av Qred Bank AB. Företagskortet är helt gratis (utan månads- eller årsavgift) och det var varken valutapåslag eller någon fakturaavgift.

Kortet är ett Visa-kort där det går att ansöka om hög kreditlimit, alla kortköp har upp till 45 dagars räntefri kredit. Betalar man hela företagets kortfaktura behöver man inte betala någon ränta, det finns annars möjlighet till avbetalning mot ränta.

Alla kortköp med Qred Visa Företagskort har 1 % cashback. Återbäringen sker helt automatiskt och dras av som rabatt på månadsfakturan.

Med Qred kan man, utöver att göra sina företagsinköp på kredit, även betala räkningar genom Qred Pay. Med betaltjänsten kan du betala fakturor till bankgiro där beloppet hamnar på kreditkortets månadsfaktura. En avgift på 2,5 % av räkningens belopp tas ut för detta.

Perfekt kreditkort för småföretagare

Qred kreditkort är ett perfekt kreditkort för små företag som är i uppstartsfasen eller har en lite mindre verksamhet. Detta då kortet varken har någon startavgift eller årsavgift. Kreditkortet behöver därför inte belasta företaget med ytterligare avgifter då det går att använda sig av det helt kostnadsfritt.

Vid tillfälligt sämre tider, eller om man behöver göra större investeringar eller inköp, kan man använda sig av kortets kreditutrymme mot en månatlig avbetalning på från 1,95 %. Det går att få upp till 2 MSEK i kreditutrymme, för att få en så hög limit behöver dock företaget ha riktigt bra betalningsförmåga och inget man kan räkna med som småföretagare.

Fördelar med Qred Företagskort

 • Företagskort utan årsavgift
 • Scanna kvitton och lägg till dina köp
 • 1 % cashback på alla köp
 • Betala räkningar och fakturor med kortet
 • Helt utan valutapåslag

Nackdelar

 • Går inte att ta ut kontanter
 • Inga försäkringar ingår

Qred Företagskort - Omdöme & slutsats

Den största fördelen med Qreds företagskort är att det är kostnadsfritt utan några fasta avgifter. Att kortet dessutom är ett kreditkort utan valutapåslag – något som är ganska ovanligt – gör inte saken sämre.

Att kortet erbjuder 1 % cashback på alla köp är väldigt förmånligt. Att ett företagskort utan årsavgift har en så förmånlig återbäring är mycket ovanligt. Cashbacken hanteras även väldigt smidigt då den helt enkelt automatiskt bara dras bort från skulden på kreditutrymmet utan att man själv behöver göra något.

Vill man använda mobilen för sina kortköp så finns det stöd för Apple Pay så att man kan betala med företagskortet med sin iPhone, iPad eller Apple Watch smartklocka. Det går även att lägga till sitt företagskort till Google Pay.

Till kortets nackdel hör att inga försäkringar ingår, har man t.ex. tänkt köpa en företagsresa med kortet så får man då inte den kompletterande reseförsäkringen som många andra kreditkort har. Därför kan det vara bra med ett alternativt företagskort för att just köpa resor.

Fakta om Qred Företagskort

Korttyp:Företagskort
Årsavgift:0 kr
Åldersgräns:18 år
Ränta:Från 23,4 % (1,95 %/månad)
Effektiv ränta:Från 35,4 %
Räntefria dagar:45 dagar
Kortnätverk:Visa
Uttagsavgift:Ej möjligt
Valutapåslag:0 %
Aviavgift:30 kr (0 kr för e-faktura)
Påminnelseavgift:200 kr
Apple Pay:Nej
Fitbit Pay:Nej
Google Pay:Nej
Garmin Pay:Nej
Samsung Pay:Nej

Vad tycker du? Skriv omdöme om Qred Företagskort