Kredit.nu » Låna pengar » Sambla

Sambla Lån

Belopp: 5 000 - 600 000 kr
Ränta: 3,06 - 29,99 %
Löptid: 1 år - 20 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Kreditupplysning: UC
Ansök med BankID: Ja
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Nej
Utan UC: Nej
Betyg: ★★★★★

Detta gillar vi med Sambla

 • Flest anslutna banker (40 st)
 • Personlig rådgivning och support
 • Lån utan säkerhet upp till 600 000 kr
 • Smidig ansökan med BankID
 • Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Detta är mindre bra

 • Ej möjligt med direktutbetalning
 • Inte alla banker är anslutna
Ansök här ➔

Recension av Sambla

Sambla är en låneförmedlare som grundades redan 2014 och erbjuder lån på från 5 000 kr upp till 600 000 kr. Totalt samarbetar man med över 40 svenska banker och långivare. Allt från storbanker som Collector Bank och Resurs Bank till mindre nischbanker som Goodcash och MoneyGo.

Låna utan säkerhet med Sambla

De lånen som Sambla förmedlar är så kallade blancolån, alltså lån utan säkerhet. Till skillnad från t.ex. ett bolån behövs inget pantsättas för att få ett lån beviljat utan det är istället din kreditvärdighet som avgör om, och hur mycket, du får låna.

Då lånet är utan säkerhet kan du göra precis vad du vill med dina utbetalda pengar. Vanliga anledningar till att ta ett blancolån är för att man behöver renovera bostaden och inte kan utöka bolånet, köpa en begagnad bil (billån) eller för att lösa befintliga lån.

Bankerna delar på 1 UC

När du skickar in din ansökan görs en kreditupplysning via UC, alla långivare måste göra en kreditprövning hos ett upplysningsbolag för att få låna ut pengar. Men istället för att alla banker gör egna kreditprövningar så ”delar” det på en och samma kreditprövning.

Så även om din ansökan har nått ut till ca 40 banker så syns det bara en kreditupplysning i ditt UC-register.

Jämför ränta från bankerna med Sambla

Sambla är som sagt ingen egen bank utan förmedlar banklån. De fungerar som en jämförelsetjänst för låneräntor där bankerna får återkomma med sitt bästa låneerbjudande så att du kan låna till lägst ränta. Istället för att själv kontakta många olika banker så gör Sambla jobbet åt dig kostnadsfritt*.

* Du betalar ingenting till Sambla, däremot får Sambla ersättning från bankerna vid förmedlade lån. Men detta kostar som sagt inte dig något.

Fördelar med Sambla Lån

 • Flest anslutna banker (40 st)
 • Personlig rådgivning och support
 • Lån utan säkerhet upp till 600 000 kr
 • Smidig ansökan med BankID
 • Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Nackdelar

 • Ej möjligt med direktutbetalning
 • Inte alla banker är anslutna

Krav för lån/kredit hos Sambla

 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige minst 1 år
 • Inkomst på minst 8 400 kr/månad
 • Inga skulder hos Kronofogden
 • BankID
 • Så ansöker du om lån hos Sambla

  För att ansöka om banklån genom Sambla gör du så här

  1. Välj lånebelopp och önskad löptid
  2. Välj om du vill baka ihop lån eller ta ett nytt blancolån. Om det inte är samlingslån anger du syftet med lånet (t.ex. konsumtion, renovering eller studier)
  3. Fyll i din e-post och mailadress
  4. Välj om du vill gå med i Sambla Plus för att få nyhetsbrev. Detta kostar inget utan handlar om att du går med på att få reklam från Sambla. Du behöver inte acceptera detta, det påverkar inte din möjlighet att få lån eller din ränta.
  5. Fyll i uppgifter om civilstånd (singel, sambo, gift) och antal barn under 21 år och ditt personnummer.
  6. Fyll i uppgifter om sysselsättning. T.ex. fastanställd, provanställd, pensionär, timanställd eller egenföretagare.
  7. Ange din inkomst före skatt per månad, alltså din bruttolön. Fyll även i vilket år du blev anställd.
  8. Fyll i uppgifter om din boendesituation (hyresrätt, villa eller radhus, bostadsrätt eller om du är inneboende). Fyll även i din uppskattade månadsavgift för ditt boende.
  9. Välj om du vill lägga till en medsökande (detta ökar både sannolikheten för att få lån och brukar innebära en lägre ränta.)

  Nu är du i stort sett klar med din låneansökan. Du kan i sista stegen även lägga till ditt bankkonto-nummer och uppgifter om befintliga skulder som du också vill lösa i samband med ditt lån. Detta är inget obligatoriskt men går ganska snabbt och ökar sannolikheten för att få ett smidigt lån sen.

  Detta visar också för långivarna att du verkligen är seriös och kommer gå vidare med din låneansökan då ditt bankkonto redan är angivet.

  Då Sambla är en lånetjänst utan förpliktelser så måste du inte gå vidare med ett lån om du inte vill, det är helt upp till dig. Du har inte förbundit dig till något.

  Sambla - Omdöme & slutsats

  Kredit.nu anser att Sambla hos till de allra bästa låneförmedlarna i Sverige. Anledningen är att de har en kostnadsfri tjänst, du når ut till väldigt många banker (närmare 40 st), du kan få personlig hjälp att få låna till så låg ränta som möjligt och tjänsten är riktigt snabb och smidig.

  Till nackdelarna hör att du inte kan få direktutbetalning om du behöver pengar snabbt (det kan du aldrig få om du lånar via en låneförmedlare, i sådana fall behöver du ta ett snabblån).

  Du når inte ut till alla banker

  Och även om Sambla har väldigt många anslutna banker så når du inte ut till alla banker i Sverige. Din låneansökan når exempelvis inte ut till storbanker som SEB eller Swedbank, utan för att även jämföra ränta med dom så behöver du själv ansöka dit. Detta är dock inget vi rekommenderar eftersom det innebär ytterligare UC-förfrågningar som syns i ditt register och inte bara den som Sambla registrerar.

  Jämför med räntan hos din bank

  Sen kan du tänka på att även om någon av dessa storbankerna skulle erbjuda en lägre ränta så är det sannolikt ingen större skillnad mot de lägsta räntorna du kommer bli erbjuden från någon av alla Samblas långivare. Storbankerna kan också även ofta ställa mer krav än mindre banker, t.ex. ha en hög åldersgräns eller ställa krav på att man ska bli helkund.

  Det du kan göra är att utöver Sambla även höra av dig till din nuvarande bank där du har ditt lönekonto(om du har sådant bankkonto) för att jämföra med det bästa låneerbjudandet du får från Sambla. Då registeras bara en extra UC och din bank kan kanske erbjuda dig lägre ränta då du redan är bankkund.

  Mer om långivaren

  Namn:Sambla AB
  Webbplats:https://www.sambla.se
  Org-nr:Strandvägen 5B
  Adress:114 51 Stockholm
  Telefon:0770 22 01 80
  E-post:kundtjanst@sambla.se

  Kundtjänst öppettider

  Måndag:09:00 - 20:30
  Tisdag:09:00 - 20:30
  Onsdag:09:00 - 20:30
  Torsdag:09:00 - 20:30
  Fredag:09:00 - 17:00
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Vanliga frågor och svar om Sambla

  Vilken ränta får jag hos Sambla?

  Din ränta beror på din kreditscore - ju bättre kreditvärdighet desto lägre ränta kommer du få. Som bäst går det att få runt 3 - 5 % vid riktigt bra kreditscore.

  Hur många låneförslag kommer jag få?

  Det beror på din kreditvärdighet, ju bättre score desto fler låneförslag. Som mest kan du få upp till 40 låneerbjudanden.

  Hur gör jag om jag behöver hjälp att ansöka?

  Ring Samblas kundtjänst, de kan guida dig igenom ansökningsprocessen och svara på dina frågor.

  Fakta om Sambla Lån

  Åldersgräns:18 år
  Ränta:3,06 % - 29,99 %
  Utan UC:Nej
  Effektiv ränta:3,06 % - 29,99 %
  Aviavgift:0 kr
  Uppläggningsavgift:0 kr
  Belopp:5 000 - 600 000 kr
  Löptid:1 år - 20 år
  Betalningsanmärkning:Accepteras
  Direktutbetalning:Nej
  Möjligt med betalningsfri månad:Ja
  Låneskydd kan tecknas:Ja
  Inkomstkrav (per år):100 000 kr
  Upplysningsbolag:UC
  Antal banker:40 st
  Anslutna banker:

  Moank, Coop MedMera Bank, Lån & Spar Bank, SevenDay Bank, Bigbank, Ferratum Blancolån, Marginalen Bank, Nordnet, MoneyGo, Lea bank, Collector Bank, Avida Finans, Wasa Kredit, Instabank, ICA Banken, Konsumentkredit, Resurs Bank, SEB, Ikano Bank, Thorn PrivatFinans, TF Bank, re:member, Nordax Bank, Morrow Bank, Bank Norwegian, Wästgöta Finans, Northmill Bank, Svea Ekonomi, Facit Bank, Brocc, Credento, Primal Capital, Risicum, Nstart, Tryggkredit, GoodCash, Cashbuddy, Brixo, Banky

  Administrationsavgift:0 kr
  Lånetyp:Låneförmedlare
  Utbetalning:1 - 3 dagar
  Helglån:Nej
  Säkerhet:Ingen säkerhet
  Måste man ha BankID?Ja
  Skuld till Kronofogden ok?Nej
  Samlingslån:Ja
  Medsökande:Ja
  Låneskydd:Ja

  Vad tycker du? Skriv omdöme om Sambla