Kredit.nu » Låna pengar » Finlo Lån

Finlo Lån

Belopp: 5 000 - 600 000 kr
Ränta: 5,07 - 33,46 %
Löptid: 1 år - 20 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Kreditupplysning: UC
Ansök med BankID: Ja
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Nej
Utan UC: Nej
Betyg: ★★★★☆

Detta gillar vi med Finlo

 • Över 35 anslutna långivare
 • Kostnadsfri tjänst
 • Inga förpliktelser
 • Snabb & smidig webbplats
 • Går att söka med anmärkning

Detta är mindre bra

 • Sparsamt med info på webbplatsen
 • Går inte att backa tillbaka i ansökningsformuläret
Ansök här ➔

Recension av Finlo Lån

Thumbnail

Finlo är en white label-webbplats från Enklare Ekonomi (Enklare Lån). Det innebär att de använder samma låneförmedlingstjänst som Enklare men under eget varumärke. När du söker lån genom Finlo så väljer du önskat lånebelopp och löptid och därefter skickas din låneansökan ut till många olika banker och långivare som återkommer med sitt bästa låneerbjudande.

Jämför räntor från över 35 banker med Finlo

Du kan sen jämföra räntor och lånevillkor och välja att acceptera ett lån om du tycker att räntan du blivit erbjuden är tillräckligt bra. I annat fall är det bara att strunta i acceptera ett lån, du har nämligen inte förbundit dig till något när du söker utan först om du accepterar ett lån.

Går att söka med betalningsanmärkning

Även om du har betalningsanmärkning så kan du ansöka om lån genom Finlo, anledningen är att vissa av de banker som de samarbetar accepterar låneansökningar från folk med anmärkning. Du får dock räkna med färre erbjudanden och högre ränta.

Du behöver ha inkomst för att ta lån

Du behöver ha en taxerad inkomst för att få låna genom Finlo, exakt vilken anställningsform är inte det viktigaste utan att du har en någorlunda stabil inkomst. Inget specifikt inkomstkrav anges på Finlos webbplats men när vi testar tjänsten så krävs en månadsinkomst på minst 10 000 kr brutto för att kunna få låneförslag.

En tjänst från Enklare Ekonomi

Finlo är som tidigare nämnt en tjänst från Enklare Ekonomi Sverige AB. Utöver Finlo så driver man även webbplatserna Enkelfinans, Loans.se och Ekonomen. Enklare grundades 2014 och har ett 40-tal anställda varav många jobbar med kundtjänst och webbutveckling för att förbättra tjänsten och se till att de samarbetar med så många banker som möjligt.

Fördelar med Finlo Lån

 • Över 35 anslutna långivare
 • Kostnadsfri tjänst
 • Inga förpliktelser
 • Snabb & smidig webbplats
 • Går att söka med anmärkning

Nackdelar

 • Sparsamt med info på webbplatsen
 • Går inte att backa tillbaka i ansökningsformuläret

Krav för lån/kredit hos Finlo Lån

 • 18 år gammal
 • Taxerad inkomst
 • Bosatt i Sverige
 • BankID
 • Ingen skuld hos Kronofogden
 • Så ansöker du om lån hos Finlo Lån

  Så här ansöker du om lån genom Finlo:

  1. Klicka på ”Ansök nu” och fyll i önskat lånebelopp (upp till 600 000 kr) och löptid (upp till 20 år)
  2. Välj om du vill baka ihop befintliga lån eller ta ett nytt blancolån
  3. Välj om du vill kryssa i ”Jag godkänner villkoren för Enklares kundklubb” eller inte, du måste inte göra det för att gå vidare. Kryssar du i kommer du att få reklam via e-post och sms vilket de flesta inte gillar.
  4. Fyll i uppgifter om civilstånd (gift, sambo, singel eller skild)
  5. Fyll i antalet barn under 21 som du är underhållsskyldig för (äldre barn har du ju inga ekonomiska förpliktelser till)
  6. Välj hur du bor (villa, radhus, bostadsrätt, hyreshus eller inneboende). Beroende på ditt svar här får du fylla i mer information om dina boendekostnader, t.ex. hyra.
  7. Ange information om din inkomst. Om du är fast anställd, egenföretagare, tidsanställd, pensionär, förtidspensionär eller provanställd. Ange din inkomst per månad (innan skatt).
  8. Ange din e-post och mobilnummer.
  9. Ange ditt personnummer och välj om du vill lägga till medsökande eller ej (rekommenderas, men då behöver någon gå med på att vara det först så klart).
  10. Skicka in din låneansökan.

  Efter att du har skickat in din ansökan kommer du få låneförslag under 24 timmar. Det första förslaget brukar komma i princip direkt, men det är bra att vända tills fler låneförslag har trillat in så att du inte tar första bästa lånet.

  Finlo Lån - Omdöme & slutsats

  Vi tycker att Finlo har en riktigt bra lånejämförelsetjänst. Detta mycket tack vare att de är en del av Enklare Lån som är etablerad lånetjänst som förmedlat över 800 000 ansökningar. Denna siffran står angiven på Finlos webbplats men gäller sannolikt alla sajter som ingår i Enklare Ekonomi Sverige AB.

  Det är positivt att det går att ansöka även med betalningsanmärkning, med många olika anställningsformer och när man är 18 år gammal. Det är även bra att man samarbetar med så pass många banker. Exakta antalet kan variera något men ligger på mellan 35 – 40 st.

  Det enda negativa är egentligen att det är dåligt med information på webbplatsen. Det står t.ex. inga angivna inkomstkrav eller åldersgräns på sidan, sådant får man hitta i villkoren eller få information om undertiden man ansöker. Det är inte så kul att ha påbörjat en ansökning för att en bit in i processen få reda på att man inte kan få gå vidare med sin ansökan då det finns något krav man inte uppfyller.

  Prislista - Vad kostar ett lån hos Finlo Lån?

  Uträkningen är gjord med följande formel: Lånekostnad = (Lånebelopp * (Årsränta / 100) * Löptid i år) + (Aviavgift + Administrationsavgift) * Löptid i månader + Uppläggningsavgift. Vi utgår från kortaste löptiden och lägsta lånebeloppet.

  LånebeloppLöptidKostnad *Totalt att återbetala *
  5 000 kr 1 år 254 kr 5 254 kr
  6 000 kr 1 år 304 kr 6 304 kr
  7 000 kr 1 år 355 kr 7 355 kr
  8 000 kr 1 år 406 kr 8 406 kr
  9 000 kr 1 år 456 kr 9 456 kr
  10 000 kr 1 år 507 kr 10 507 kr
  11 000 kr 1 år 558 kr 11 558 kr
  12 000 kr 1 år 608 kr 12 608 kr
  13 000 kr 1 år 659 kr 13 659 kr
  14 000 kr 1 år 710 kr 14 710 kr

  * Prislistan är ungefärlig och vi ansvarar inte för att uppgifterna är korrekta. Ränta, aviavgift, administrationsavgift och uppläggningsavgift kan ha ändrats och det kan finnas andra avgifter som tillkommer som inte finns med här. Aviavgift och administrationsavgift är månatliga avgifter medan uppläggningsavgift är en engångsavgift. Du hittar aktuell ränta och villkor på långivarens webbplats.

  Mer om långivaren

  Namn:Enklare Ekonomi Sverige AB
  Webbplats:https://finlo.se/
  Org-nr:556975-4814
  Adress:Vasagatan 7, 111 20 Stockholm
  Telefon:010 - 199 25 09
  E-post:

  Kundtjänst öppettider

  Måndag:Stängt
  Tisdag:Stängt
  Onsdag:Stängt
  Torsdag:Stängt
  Fredag:Stängt
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Fakta om Finlo Lån

  Åldersgräns:18 år
  Ränta:5,07 % - 33,46 %
  Utan UC:Nej
  Aviavgift:0 kr
  Uppläggningsavgift:0 kr
  Belopp:5 000 - 600 000 kr
  Löptid:1 år - 20 år
  Betalningsanmärkning:Accepteras
  Direktutbetalning:Nej
  Möjligt med betalningsfri månad:Nej
  Inkomstkrav (per år):120 000 kr
  Upplysningsbolag:UC
  Antal banker:35 st
  Anslutna banker:Avida, Bank Norwegian, Banky, Bigbank, Bra Bank, Brocc, Collector Bank, Coop, Equilo, Everyday, Facit Bank, Ferratum, Flexkontot, GF Money, Goodcash, ICA Banken, Ikano Bank, Komplett, Loanstep, Lån & Spar Bank, Marginalen Bank, Moank, Moneygo, Nordax, Northmill, Nstart, Remember, Resurs Bank, Risicum, Santander, Spendwise, Svea Ekonomi, TF Bank, Tryggkredit, Wasa Kredit, Wästgöta Finans
  Administrationsavgift:0 kr
  Lånetyp:Billån, Låneförmedlare, Samlingslån
  Utbetalning:1 - 3 dagar
  Helglån:Nej
  Säkerhet:Ingen säkerhet
  Måste man ha BankID?Ja
  Samlingslån:Ja
  Medsökande:Ja

  Vad tycker du? Skriv omdöme om Finlo Lån