Kredit.nu » Blogg » Comboloan upphör – vad innebär det för mig?

Comboloan upphör – vad innebär det för mig?

Långivaren Comboloan meddelar 4 december 2023 att de lägger ner sin verksamhet. Anledningen de anger ”rådande marknadsläge med kraftigt förändrade och försvårande förutsättningar” har sannolikt med den ökade räntan att göra, men kanske även ökad konkurrens eller hårdare lagstiftning fö kreditverksamhet.

Comboloan har redan sedan tidigare stoppat nya lånekunder. Om du redan är kund hos Comboloan behöver du inte göra något – det ingågna avtalet kommer fortsätta att gälla precis som tidigare. Du kan ta kontakt med Comboloan på mail om du undrar något.

Comboloan var under sin aktiva tid en jämförelsetjänst för både privatlån och bolån.

Flytta ditt lån om du har möjlighet

Har du möjlighet kan det vara bra att lösa lånet i förtid eller använda en annan låneförmedlare för att flytta lånet. Det är alltid krångligt att ha lån hos en långivare som lagt ner sin verksamhet även om ingångna kreditavtalet fortfarande gäller. Anledningen är att det är svårare att få kontakt med kundtjänst och svårare att göra förändringar.

Hos en aktiv långivare brukar du kunna logga in på mina sidor, du kan både öka kreditlimiten om du skött dina inbetalningar och lösa kvarvarande skuld. Sådant kan fortfarande gå hos Comboloan men det blir nu krångligare.

Foto av författare
Den här artikeln är skriven av Henrik Mårtensson
Henrik är en skribent på Kredit.nu med ett stort intresse för privatekonomi. Han har studerat ekonomi på universitetet och har tidigare jobbat som ekonomiassistent på en mindre nischbank samt med marknadsföring. Henrik hoppas att hans artiklar och tips kan hjälpa besökare att ta smartare ekonomiska beslut.