Kredit.nu » Blogg » Så kan du få Norwegians mikrokort

Så kan du få Norwegians mikrokort

Bank Norwegian har nu introducerat ett kostnadsfritt mikrokort du kan beställa hem. Mikrokortet är själva chippet på kreditkortet som bland annat möjliggör kontaktlösa blipp-betalningar (genom s.k. NFC-teknik). Om du har ett mikrokort behöver du inte ha med dig ditt fysiska kreditkort för att kunna betala, utan det räcker att du blippar mikrokortet mot en betalningsterminal.

Att beställa ett mikrokort är just nu helt gratis förutsatt att du redan har ett Bank Norwegian-kort. Du får hem kortet på posten samt ett armband med en ficka som du kan placera mikrokortet i.

Du loggar sen in på ”Mina sidor” hos Norwegian för att aktivera kortet. Du kan sen betala genom att hålla armbandet mot betalningsterminalen i butiken.

Foto av författare
Den här artikeln är skriven av Henrik Mårtensson
Henrik är en skribent på Kredit.nu med ett stort intresse för privatekonomi. Han har studerat ekonomi på universitetet och har tidigare jobbat som ekonomiassistent på en mindre nischbank samt med marknadsföring. Henrik hoppas att hans artiklar och tips kan hjälpa besökare att ta smartare ekonomiska beslut.