Fördelar med att nyttja kredit

Det finns fördelar med att använda sig av räntefria krediter som man kan erhålla med kreditkort om man har kontroll på sitt handlande. Att ha kontroll innebär att man inte handlar för mer pengar än man har möjlighet att betala tillbaka för månadens alla inköp i samband med att man får lön. Faktum är att det till och med kan vara lönsammare att handla på kredit än att använda sina egna pengar för inköp då det ofta finns många förmåner anslutna till ett kreditkort.

Hitta det bästa kreditkortet

Person som handlar med ett kreditkort.

När man ska ansöka om ett kreditkort som man ska använda för månadens inköp är det viktigt att jämföra olika kort för att hitta det kort som är mest förmånligt för en själv. Till att börja med ska man välja ett kreditkort som inte har några årsavgifter. Det innebär att man slipper kostnader då man inte använder kortet under en tid. Därefter bör man kontrollera vilket kort som ger bäst bonus så att man får tillbaka så mycket som möjligt då man betalar sina inköp med kortet.

Genom att välja ett kreditkort som ges ut av en butikskedja där man ofta handlar innebär det att man kan samla på sig mest poäng för månadens inköp. Ofta får man även poäng då man handlar i andra butiker också men då oftast färre poäng. Bonuspoängen kan vanligast växlas in mot värdecheckar eller så kan man erhålla cashback varje månad. Om man får 1-2 % tillbaka varje månad för de inköp man har gjort så går man med vinst då man använder sitt kreditkort att betala med framför att använda sina egna pengar.

Andra fördelar med kreditkort

Ett kreditkort ger vanligtvis även andra förmåner också, utöver bonuspoäng, som exempelvis rabatter eller förmånliga erbjudanden. Ett erbjudande kan exempelvis vara att man får 10 % rabatt på alla leksaker man köper i december månad, vilket kan bli en hel del pengar. Ofta ingår det även en del försäkringar som gör att man kan få förlängd garanti på de produkter man betalar med kortet eller ersättning om varan man har köpt inte levereras.

Ett kreditkort bidrar till att man får en trygg buffert

Med ett kreditkort har man alltid tillgång till kontanter om man ställs inför en plötsligt och oväntad utgift. Istället för att ta dyra smslån kan man istället göra ett uttag av kontanter i en bankomat till en låg uttagsavgift, som oftast ligger på 3 %. Om man betalar tillbaka uttaget tillsammans med sina andra inköp när man får en räkning i slutet på månaden så slipper man betala några räntor eller avgifter för den kredit som man har använt under perioden.

Foto av författare
Den här artikeln är skriven av Benny
Benny är en erfaren skribent med en bakgrund inom finans som delar med sig av sina kunskaper genom guider, artiklar och recensioner här på Kredit.nu.