Kredit.nu » Alla kort » MoreGolf Mastercard

MoreGolf Mastercard

MoreGolf Mastercard - kort
★★★☆☆
Kreditgräns: 50 000
Årsavgift: 295 kr
Inkomstkrav: 125 000 kr
Bonus: Ja
Effektiv ränta: 20,22%
Räntefria dagar: 55 dagar
Försäkringar: Kompletterande reseförsäkring. Golfutrustningsförsäkring. Ersättning för Hole-in-one
Åldersgräns: 20 år eller äldre

Detta gillar vi med MoreGolf Mastercard

 • Bonus på alla inköp
 • Rabatt hos golfbutiker och hotell
 • Unika tävlingar och evenemang
 • Två golfförsäkringar
 • Kompatibel med Apple Pay och Samsung Pay

Detta är mindre bra

 • Högre valutaväxlingspåslag
 • Kontantuttagsavgift på 3% och som lägst 45 kronor
 • Passar bara golfspelaren
Ansök här ➔
Effektivränta 20,22 % (24,73 % med pappersfaktura), vid utnyttjad kredit på 20 000 kr. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 22 016 kr (22 436 kr med pappersfaktura). Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2016 kr vid betalning med e-faktura, 2 436 kr med pappersfaktura) och att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag.

Mastercard

Kreditkort med Google Pay

Google Pay

Kort med Apple Pay

Apple Pay

Bonuskort

Cashback

Betala räkningar

Recension av MoreGolf Mastercard

MoreGolf Mastercard är det enda kreditkortet i Sverige med förmåner som primärt vänder sig till golfare. Bland annat har kortet en bonus på 1%, rabatt hos hotell och golfbutiker samt både reseförsäkring och golfförsäkring.

Så fungerar krediten

Med MoreGolf Mastercard finns flera olika alternativ när det kommer till återbetalning av krediten. Utöver att betala via månadsfakturan kan räntefri delbetalning väljas i upp till 24 månader.

Räntefria dagar och faktura

MoreGolf Mastercard har 55 räntefria dagar. Kortinköp som sker en månad kommer därmed betalas, via månadsfakturan, nästa månad.

På fakturan anges totalt utnyttjat kreditbelopp samt lägsta belopp att betala. Som lägst måste 3 % av utnyttjat kreditbelopp betalas och som lägst 35 kronor. Om inte hela beloppet betalas kommer skulden att föras över till nästa månad varpå även räntekostnad uppstår.

Räntefri delbetalning av årsavgiften

Årsavgiften till en golfklubb kan delbetalas räntefritt i 6 eller 12 månader. Hur detta sker beror på om golfklubben har skickat ut pappersfaktura, digital faktura eller lagt upp den i MinGolf. Delbetalning kan alltså väljas även om betalning inte skett med kreditkortet. Den avgift som tillkommer är delbetalningsavgift på 29 kronor per månad.

Räntefri delbetalning vid kortbetalning

Det går även att välja räntefri delbetalning på enskilda kortinköp. Det sker då på 6, 12 eller 24 månader och enda kostnaden är 29 kronor per månad i delbetalningsavgift. Genomför kortköpet och logga sedan in på minasidor.golf.se och välj vilken transaktion som ska delbetalas.

Betalningsfria månader

Två gånger per kalenderår kan tjänsten betalningsfri månad utnyttjas. Aktivering sker på ”Mina Sidor” och innebär att inget behöver betalas på månadens faktura. Hela beloppet skjuts därmed upp till kommande månad vilket även innebär att räntekostnad uppstår.

Betalningsfria månader får inte ligga efter varandra och det krävs att tidigare fakturor har betalats i tid för att tjänsten ska vara tillgänglig.

Betala räkningar med kortet / Saldoöverföring

Det är inte möjligt att betala räkningar direkt från ”Mina Sidor”. Det finns däremot två andra vägar att välja på för att betala räkningar med kreditkortet.

 1. Via saldoöverföring

Logga in på ”Mina Sidor” och gör sedan en saldoöverföring till eget bankkonto. Därifrån kan sedan fakturan betalas. Lägsta belopp att överföra är 500 kronor och ränta uppstår från överföringsdagen.

 1. Via Betalo

Via företaget Betalo kan samtliga kort från Visa, Mastercard och Amex användas för att betala räkningar. Med MoreGolf Mastercard kostar det 2,4% av beloppet.

Försäkringar med MoreGolf Mastercard

I likhet med andra kreditkort ingår det en kompletterande reseförsäkring i MoreGolf Mastercard. Försäkringen aktiveras om en resa har betalats med kreditkortet till minst 50%. Det ekonomiska skyddet gäller för hela familjen samt upp till tre vänner som följer med på resan.

 1. Avbeställningsskydd: Få ersättning för avbokad resa vid exempelvis sjukdom eller dödsfall hos kortinnehavaren, medresenär eller personen som förväntades besökas på resan.
 2. Bagageförsening: Få ersättning om bagaget är minst 6 timmar försenat till destinationen. Behöver ni vänta mer än 48 timmar ökas ersättningsnivån.
 3. Kapitalbelopp vid olycksfall: Vid olycksfall betalas ersättning utifrån procentuell medicinsk invaliditet. Som minst krävs 20% invaliditet.
 4. Missat anslutningsflyg: Missar ni anslutningsflyg, på grund av inställt eller försenat flyg, går det att få ersättning som innebär att resan kan fortsätta ändå.
 5. Personförsening vid ut- och hemresa: Blir sällskapet minst 6 timmar försenat till destinationen, på grund av försenat allmänt färdmedel, går det att få ersättning. Blir ni över 24 timmar försenade höjs ersättningsbeloppet.
 6. Självriskskydd för hem- eller bilförsäkring: Behöver privata hem- eller bilförsäkringen användas, under tiden för resan, ersätter kortförsäkringen eventuell självrisk.
 7. Självriskeliminering för hyrbil utomlands och i Sverige: Hyr en bil, utomlands eller i Sverige, och få självrisken betald av kortförsäkringen om oturen är framme.

Golfförsäkring

Utöver reseförsäkringen ingår det även två golfrelaterade försäkringar.

 • Golfutrustningsförsäkring: Om golfutrustningen blir stulen, och ersättning går att få från hemförsäkringen, täcker kortförsäkringen självrisken.
 • Hole in One: Få 1 000 kronor om du slår en Hole-in-One. Kravet är att du minst spelar 9 hål och att godkänd markör har använts.

Betalningsskydd Plus (Tillägg)

Betalningsskydd Plus är ett försäkringstillägg som kan ge ersättning i de fall som kortinnehavaren blir sjukskriven, uppsagd, får en alvarlig sjukdom eller avlider. Vid arbetslöshet eller sjukskrivning betalar försäkringen månadsvis 12,5% av utnyttjad kredit. Vid allvarlig sjukdom eller om personen avlider skrivs hela skulden av.

Bonus, rabatter och tävlingar

MoreGolf har ett generöst bonusprogram som innebär att varje inköp ger 1 poäng per krona. När det är minst 10 000 poäng på kontot skapas en bonuscheck på 100 kronor. Det innebär därmed att bonusen på kreditkortet är på 1%. Antal poäng som tjänats in går att se på månadens kontoutdrag.

Som mest går det att få 10 bonuscheckar per år vilket innebär inköp med kortet på totalt 100 000 kronor. Bonuscheckarna kan användas som betalningsmedel hos partners till kreditkortet samt hos samtliga golfklubbar som är anslutna till Svenska Golfförbundet.

Som en välkomstbonus betalas även 9000 poäng ut till kortkontot. Det sker efter att kortet skickats ut och kortinnehavaren har genomfört inköp på minst 1000 kronor.

Rabatter

Rabatter och unika erbjudanden presenteras på hemsidan och gäller vid betalning med GolfMore Mastercard. Ett par exempel (från 2023) är följande:

 • 40 % på kollektionen från Cutter & Buck
 • 10 % på restaurangen OCCO i Marbella
 • 22 % på hotellvistelser hos Elite Hotel
 • 15 öre per liter hos Preem

Kom ihåg att vissa rabatter behöver aktiveras innan inköp sker medan andra rabatter registreras automatiskt.

Tävlingar

Ytterligare en förmån är att kreditkortet ger tillträde till exklusiva tävlingar. Ett exempel är den årliga ”MoreGolf Mastercard Invitational”. Vinnarna, för 2023, fick som pris att spela i ett Pro-Am lag, på svenska touren, året efter.

Fördelar med MoreGolf Mastercard

 • Bonus på alla inköp
 • Rabatt hos golfbutiker och hotell
 • Unika tävlingar och evenemang
 • Två golfförsäkringar
 • Kompatibel med Apple Pay och Samsung Pay

Nackdelar

 • Högre valutaväxlingspåslag
 • Kontantuttagsavgift på 3% och som lägst 45 kronor
 • Passar bara golfspelaren

Så ansöker du om MoreGolf Mastercard

Så här ansöker du om MoreGold Mastercard

 1. Klicka på ansök här för att komma till ansökningsformuläret
 2. Fyll i dina personuppgifter inklusive e-post och mobilnummer
 3. Fyll i uppgifter om din anställning, månadsinkomst och civilstatus
 4. Identifiera dig och ansök om kortet med BankID

Blir du godkänd får du hem kortet på posten inom någon vecka.

Efter ett halvår med MoreGolf Mastercard kan du ansöka om höjd kreditgräns. Har du skött dina inbetalning som du ska finns möjligheten att ansöka om hela 160 000 kr i kreditutrymme.

MoreGolf Mastercard - Omdöme & slutsats

MoreGolf Mastercard är ett mycket bra kreditkort för de som uppskattar att spela golf. Detta eftersom de flesta förmånerna är golfrelaterade.

Bonusen kan växlas in hos alla golfbanor som är anslutna till Svenska Golfförbundet, klubbens årsavgift kan delbetalas med kortet och rabatter går att få hos flera golfbutiker. Dessutom genomförs unika tävlingar för de som har detta kreditkort.

Kortet erbjuder även flexibla betalningsalternativ via exempelvis räntefri delbetalning samt möjlighet till saldoöverföring. Två gånger per år kan dessutom betalningsfri månad aktiveras.

Det är visserligen det enda kreditkortet med golfinriktning i Sverige men även om det jämförs med andra kreditkort är förmånerna bland de bästa med ett kreditkort i den prisklassen.

Vanliga frågor och svar om MoreGolf Mastercard

Måste jag betala ränta på mina kortköp?

Bara om du väljer att avbetala eller delbetala, betalar du hela kortfakturan är köpen räntefria.

Var kan jag utnyttja bonusen?

Du kan använda det hos MoreGolfs samarbetspartner som Dormy, Golfstore och Europcar.

Kan man vinna något med kreditkortet?

Ja! MoreGolf anordnar kontinuerligt tävlingar om bonuscheckar och golfprylar.

Alla kort från EnterCard

★★★★★

Kort med bäst cashback

Med Re:member Flex får du cashback och pengar tillbaka hos över 300 anslutna butiker. Du kan få upp till 25 % rabatt med kortet. Dessutom ingår försäkring automatiskt utan kostnad.

Fördelar

 • Cashback hos över 300 butiker
 • Upp till 25 % rabatt med kortet
 • Kompletterande reseförsäkring ingår
Effektiv ränta 16,01 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2023-01-01).
★★★★☆
Just nu 0 kr första året!

Bonus på alla köp

Med Coop Mastercard får du bonus på alla köp - både hos Coop och andra butiker. Omfattande reseförsäkring ingår utan extra kostnad.

Fördelar

 • Bonus på alla dina köp
 • 10 000 bonus välkomstpoäng
 • Reseförsäkring ingår
Effektiv ränta är 20,28 % vid betalning med e-faktura (24,00 % med pappersfaktura) vid en nyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2023-08-01).
★★★☆☆

Bonus på alla inköp

MoreGolf Mastercard är kreditkortet för dig som spelar golf. Kortet ger bonus på alla inköp 1 poäng per krona. Rabatt hos hotell och golfbutiker samt både reseförsäkring och golfförsäkring.

Fördelar

 • Bonus på alla inköp
 • Rabatt hos golfbutiker och hotell
 • Unika tävlingar och evenemang
Effektivränta 20,22 % (24,73 % med pappersfaktura), vid utnyttjad kredit på 20 000 kr. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 22 016 kr (22 436 kr med pappersfaktura). Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2016 kr vid betalning med e-faktura, 2 436 kr med pappersfaktura) och att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag.

Fakta om MoreGolf Mastercard

Korttyp:Kreditkort
Kortutgivare:EnterCard
Årsavgift:295 kr
Åldersgräns:20 år
Lägsta kredit:10 000
Ränta:19,64%
Effektiv ränta:20,22%
Räntefria dagar:55 dagar
Inkomstkrav:125 000 kr
Kortnätverk:Mastercard
Uttagsavgift:3 % (lägst 45 kr)
Valutapåslag:1,65 %
Aviavgift:35 kr
Påminnelseavgift:115 kr
Google Pay:Ja
Apple Pay:Ja
Samsung Pay:Nej

Alternativ till MoreGolf Mastercard - Liknande kort

Bild för Everydaycard
 • Bonus på alla köp
 • Flera försäkringar ingår
 • Drivmedelsrabatt
Bild för Refunder Pay
 • Cashback på kortköp
 • Reseförsäkring ingår
Bild för Re:member Flex
 • Cashback hos över 300 butiker
 • Upp till 25 % rabatt med kortet
 • Flera försäkringar ingår

Lämna en kommentar